Dan ga ik met je mee

'Kijk maar of je voor twee personen kan boeken. Dan ga ik met je mee.'
Mijn wijsvinger blijft aarzelend boven de 17 daagse single reis door Zuid-Afrika hangen. Aarzelend, als jouw woorden langzaam tot me door dringen.

Het is maandagavond. Begin maart. Donker en koud. Ik zit op de bank met mijn laptop op schoot. Ik tuur naar het scherm en zie de giraffen en olifanten langslopen. De Afrikaanse zon ondergaan.
Foto’s en filmpjes van toen. Tien jaar terug in de tijd en nog steeds vastberaden deze reis opnieuw te maken.

Mijn dochter wil met haar vader mee op vakantie. Mijn werk geeft toestemming voor 3 weken weg. Mijn plan ligt vast. Eind augustus 2020. Het licht is groener dan groen. Zuid-Afrika. Een wens. Een droom. Een cadeautje aan mezelf. De bekroning op het leven zoals ik het leven wil.

We kennen elkaar krap twee maanden. Het is gestoord, maar het voelt zo goed. Mijn 17 daagse singlereis verruilen voor 19 dagen privé. Samen. Eigen vervoer. Eigen tempo. Ons avontuur. Van Johannesburg naar Kaapstad. Op safari in het Kruger National Park. Dromend langs de Tuinroute. Zoenend op de Tafelberg.

Dan zijn we misschien pril verliefd. Moeten we elkaar nog op alle mogelijke manieren leren kennen. En ja, het is misschien een risico.
Maar is het leven niet bedoeld om je hart te volgen? Om juist dát te doen waardoor er een glimlach op je gezicht verschijnt. Om stappen te zetten die je het liefst huppelt van geluk?

Maar dan... Opeens gaat alles heel snel. Landen in een lockdown. Vliegtuigen aan de grond. Alle reizen voor onbepaalde tijd geannuleerd.

Voorlopig blijft Zuid-Afrika een droom om van te dromen. Gooien we onze plannen op de wat langere baan.
Gelukkig zijn we juist door alle maatregelen nu ook vele dagen bij elkaar. Drinken we een wijntje op mijn balkon. Snoepen we Tony bij jou op de bank. Zetten we de wekker standaard anderhalf uur te vroeg.

Ik leer je nu steeds beter kennen. Verliefd, maar langzamerhand ook stapelgek op je, 
19 dagen Zuid-Afrika? Absoluut!

Maar dan ook volmondig en zonder aarzeling ‘ja' op alle andere avonturen die komen gaan. Samen!


Reactie plaatsen

Reacties

Sylvia
4 jaar geleden

Weer zo leuk om te lezen. En die Afrikareis gaan jullie vast en zeker nog wel eens maken.

Maak jouw eigen website met JouwWeb