2020

2020. Een herinnering. Getekend met stoepkrijt op de grond. Een versiering of liefdevolle groet. Even het gevoel dat dichtbij niet langer ver weg hoeft te zijn.

Onbevangen gaan we erin. Het land gaat op slot. De wereld sluit haar grenzen. Een mondkapje wordt de norm. Net als die anderhalve meter.

En ondanks de harde maatregelen, prikt het zonnetje er al snel doorheen. Als we thuis moeten blijven, dan maar gezellig in de tuin. Buren beginnen een praatje met elkaar, kinderen spelen op straat. Mensen helpen elkaar en er is tijd. Veel meer tijd.

We mogen allemaal een stapje terug. We hoeven even niet zo hard. Niet zoveel in korte tijd.

Ik kan niet verder kijken dan een week vooruit. En ik weet al niet meer hoe het gister voelde. Ik leef en leer per dag. En ik geniet. Zoveel meer dan eerst.

Ik zie de mensen om me heen veranderen. Totaal verschillend van elkaar. Ik zie mezelf veranderen ten opzichte van al die anderen.

Het besef dat mijn leven misschien best wat vol was de afgelopen tijd. Met werk. Etentjes. En vriendinnen. Avondjes weg. Volle weekenden. Laat in bed en weinig thuis.

2020 trapt met volle overtuiging op de rem. Vaart een andere koers. Niet langer meer alleen. Want begin dit jaar ontpopt de liefde in mijn leven. En natuurlijk bof ik dan. Samen met de deur op slot. Is zoveel leuker dan alleen.

2020, je bent anders. Anders dan verwacht. En soms wat verwarrend. Scholen gaan dicht. Restaurants gesloten. Talloze mensen zonder werk.
Prachtige reizen gaan op de lange baan. Vakantietripjes het liefst in eigen land. Kroelen mag niet langer meer.

En toch bracht je ook verbondenheid. Fluitende vogeltjes en een hemelsblauwe lucht.

Je schreef voor mij een mooi verhaal. Met glitterpen. In de allermooiste kleur. Ik ben je dankbaar voor de lessen en voor het trappen op de rem. Voor het sprookje dat aan mijn deur begon. En de lieve mensen die je bracht.

Je was puur en bijzonder. Op een ingewikkelde manier. Honderden foto’s ben je rijk. Vergeten zal ik je nooit.

Maar het is nu misschien tijd om met een andere pen te schrijven. Een andere kleur. Een nieuwe start. Een nieuw verhaal.

Een verhaal gevuld met woorden. Lievelingswoorden. Voor ons allemaal. Als ik mag kiezen, doe mij dan maar honderdduizend kusjes. Een avondje uit met een afzakkertje in de kroeg. En kroelen. Voeg ‘kroelen' er maar weer snel aan toe.


Reactie plaatsen

Reacties

Er zijn geen reacties geplaatst.

Maak jouw eigen website met JouwWeb