Seks

Bij het verlaten van mijn huis, word ik begroet door een hitsig koppeltje. Parmantig kijken de twee opgewonden duiven vanaf de schutting op me neer, terwijl het mannetje zijn best doet om te balanceren bovenop de vrouw. Met een glimlach op mijn gezicht, stap ik op mijn fiets. Het winterse zonnetje tegemoet.

Even verderop bedrijven twee ganzen de liefde op het water in een smalle sloot. Met een hoop lawaai bereiken zij samen hun hoogtepunt. Kennelijk allerminst onder de indruk van enkele loerende voorbijgangers.

Het is duidelijk. De natuur heeft zin in seks. En ik wil ook.

Seks… Het kreeg deze week een wel heel bijzondere lading. Een bijzonder ingewikkelde lading. Seks werd deze week vergeleken met onvrijwillig, strafbaar en vies. Verhalen over betasting en seksueel overschrijdend gedrag druppelen mijn woonkamer binnen, terwijl ik daar eigenlijk niet op zit te wachten.

Onvrijwillig duizelen mijn gedachtes en nemen zij mij mee terug naar de tijd van toen. Met een misselijkmakend gevoel en gebalde vuisten blijf ik kijken naar de beelden op tv. Met man en macht probeer ik mijn eigen herinneringen terug te dringen. Gelukkig kan ‘ik’ doorzappen, en zijn 'mijn' beelden verleden tijd.

Ik was negentien en pas op mijn tweeëndertigste zocht ik hulp. Ik wilde er wel over praten, maar ik wist alleen niet hoe. Jaren van schaamte, schuldgevoelens en pijn kregen binnen de therapie stap voor stap een eigen verhaal. Op mijn tempo en op mijn eigen manier. Ik leerde mezelf opnieuw ontdekken. Mijn grenzen duidelijk; nee is nee. Veiligheid en vertrouwen. Bij de ander, maar ook zeker in mijzelf.

Misbruik heeft niets met seks te maken. Met liefde evenmin. En pas toen ik dát zag, kreeg seks voor mij een nieuwe lading. Éen waar ik keer op keer van kan genieten. Waar ik van kan dromen en naar terug verlang. Seks is voor mij lust en liefde. Door elkaar verweven en stiekem nog zo veel meer.


Reactie plaatsen

Reacties

Er zijn geen reacties geplaatst.

Maak jouw eigen website met JouwWeb